Logo-Small

ОБЩИ УСЛОВИЯ

Моля, запознайте се с общите условия за наемане на Вила Сидона и правила за ползване на басейна и сауната!

1. Наемане на Вила Сидона 


1.1. Наемането се извършва чрез резервационната форма на сайта (от формата за контакт) или на посочените телефони и email.

1.2. Резервацията може да бъде направена само от възрастен.

1.3. При настаняване във Вила Сидона Вие се съгласявате с общите условия за наемане на къщата и правилата за ползване на басейна и сауната!

- Настаняване след 14:00 часа

- Освобождаване: До 11:00 часа

1.4 При регистрацията гостите са задължени да се регистрират с документ за самоличност, да попълнят регистрационна карта, както и декларират с подпис, че са запознати с Общите Условия за ползване на Вила Сидона и правилата за ползване на басейна и сауната.


Защита за личните данни: Стриктно се придържаме към ЗЗДЛ и Вашата информация относно резервацията няма да бъде представяна за други цели. Вашите лични данни се използват само и единствено във връзка с осъществяването на изискванията на Закона за туризма.


2. Анулиране на резервация


2.1. В случай на анулиране или намаляване на броя на нощувките до 15 дни преди датата на настаняването, цялата сума се възстановява.

2.2. В случай на анулиране или намаляване на броя на нощувките до 7 дни преди датата на регистрация, 50% от депозита се връща.

2.3. При анулиране или намаляване на броя на нощувките след настаняване или по време на престоя платената сума не се възстановява.


3. Начин на плащане


3.1. При резервация се заплаща депозит от 50% в рамките на 2 работни дни от изпращането на фактурата. В случай, че няма плащане, направената резервация се счита за анулирана.
3.2. Останалата сума (50% от сумата по фактурата) следва да бъде преведена до 15 дни преди датата на настаняването.
3.3. Всички плащания се извършват по банков път или на място, но само в офиса на фирма Евролан ООД (гр. София, ул. 5028). На място във Вила Сидона, не се приемат плащания в брой!
3.4. В случай, че датата на резервацията и датата на настаняването имат разлика по-малка от 15 дни, то следва цялата сума да бъде преведена.

3.5. Цената включва туристически данък и ДДС. Цените са в лева.


4. Престой


4.1. Капацитетът на Вила Сидона е 14 човека. 

4.2. Пушенето вътре във Вила Сидона е забранено!

4.3. Туристите са длъжни да се държат по такъв начин, че да не пречат на жителите на района и да не подкопават престижа и доброто име на Вила Сидона.

4.4. Незаконни или неморални дейности - хазарт, проституция, употреба на наркотици, притежаване или използване на пиротехнически или опасни стоки, притежание или използване на огнестрелни или хладни оръжия - са абсолютно забранени!

4.5. Гостите са длъжни да спазват тишина в определените от закона часове на почивка, а именно в периода:

- От 14:00 до 16:00 часа

- От 22:00 до 08:00 часа; Летен сезон: от 23:00 до 08:00 часа;

4.6. В случай на нарушение на обществения ред и предупреждение към правоприлагащите органи, гостите на Вила Сидона поемат пълната отговорност за разрешаването на проблема. Ако правоприлагащите органи наложат санкции, глоби, актове и др. наказания, предвидени от българското законодателство, те са изцяло за сметка на гостите, отговорни за установените нарушения.

4.7. Грижата за децата е отговорност на техните родители!  Собственикът на Вила Сидона НЕ носи отговорност за наранявания на децата в туристическия обект, както и извън него. 

4.8. Собственикът на Вила Сидона НE носи отговорност за лични загуби и/или наранявания на Вас или на вашата компания по време на престоя.

4.9. Туристите, настанени във Вила Сидона са задължени да третират имота - къщата и вещите в нея с грижата на добър собственик.

4.10. Всякакви щети или загуби, причинени през периода на наемане, са отговорност на гостите. В случай на прекомерна повреда, неподходящо или враждебно поведение

на някой от гостите по време на престоя, собственикът на Вила Сидона може да изиска от гостите да освободят туристическия обект без право на обезщетение или възстановяване на платената сума.

4.11. Разходите за подмяна или ремонт на загуба или повреда във Вила Сидона, включително обзавеждане и вътрешен двор, причинени по време на престоя на клиентите, са за тяхна сметка. Стойността на гаранцията зависи от размера на щетата и се изплаща с банков превод след установяване на стойността на причинената щета.


5. Освобождаване - туристите са длъжни да напуснат къщата за гости в приличен вид - чист кухненски бокс и пусната миялна.

ПРАВИЛА ЗА ПОЛЗВАНЕ НА БАСЕЙНА И САУНАТА

Моля спазвайте следните правила за ползване на басейна и сауната за ваша безопасност:

БАСЕЙН

1. Препоръчително е взимането на душ, преди да влезнете в басейна. 

2. Басейнът е неохраняем и отговорността за Вас и Вашите деца е изцяло Ваша! 

3. Децата трябва да бъдат с възрастни когато са в басейна, както и около него!

4. Забранено е скачането в басейна!

5. Басейнът е с дълбочина 1.20 см и температура между 32-35 градуса, в замисимост от сезона

6. Не е желателно престой повече от 45 минути в басейна.

7. Хора със сърдечни проблеми и проблеми с кръвното налягане, трябва да бъдат много внимателни.

8. Не е препоръчително ползването на басейна от бременни жени.

9. Моля, спазвайте доброто име на Вила Сидона и спазвайте благоприличие около и в басейна!

10. Не се препоръчва тичането около басейна и скачането в басейна, както бутането и дърпането на други хора и/или деца.

11. Собственикът на вила Сидона не носи отговорност за причинени охлузвания, падания, счупвания и други злополуки по време на престоя на гостите.

12. Забранено е храненото и пиенето на напитки в басейна!

13. Моля, къпете се само в трезво състояние!

14. Забранено е използването на електроника (колони, радио и телевизор) в близост до басейна! 

15. Покривайте басейна, когато не се ползва, за да не изстива водата.


САУНА

1. Инфрачервената сауна развива температура до 60 градуса.

2. Етеречните масла върху кожата могат да имат негативен ефект в инфрачервената сауна - могат да предизвикат алергична реакция върху кожата.

3. Внимавайте – увеличаването на престоя, може да доведе до дехидратация на тялото и претоварване на сърдечните мускули!

4. Забранено е използването на сауната:

За бремени жени и деца под 16 години

Ако се чувствате изморени и/или сте тренирали продължително

Ако страдате от сърдечносъдови заболявания и високо кръвно налягане

След употребата на алкохол или лекарства и д.р. упойващи  вещества                                                                                                                                                                                                          Спазването на всички правила е единствено и само за Ваша безопастност! Наемането на Вила Сидона, означава, че лицата са запознати с общите условия за наемане на къщата, басейна и инфраред сауната!   Желаем Ви една весела и прекрасна почивка и ваканция! 😉